ម្ហូប ទាំងបួន នេះ មិន ត្រឹម តែ មាន គ្រឿង ផ្សំ ដ៏សម្បូរ បែប នោះ ទេ វា មាន ភាព ងាយ ស្រួល ក្នុង ការ រៀប ចំ និង មាន រស់ ជាតិ ឆ្ងាញ់ ថែម ទៀត។ ម្យ៉ាង ទៀត ម្ហូប នេះ មាន ជាតិ ខ្លាញ់ តិច មិន ធ្វើ ឲ្យ អ្នក ឈឺ នៅ ពេល បរិភោគ។
១. ឆា សណ្តែក និងដំឡូង
គ្រឿង ផ្សំ៖
- ដំឡូង ៣០០ ក្រាម, សណ្តែ ២០០ ក្រាម
- ខ្ទឹម ស ៣ កំពឹស, អំបិល ស្លាប ព្រាកាហ្វេ, ម្រេច, ល្ងលីង (ដាក់ តាម ចំណូល ចិត្ត)។
២. ដើម ខ្ទឹម ឆា ពោះ វៀន ខ្ចី
គ្រឿង ផ្សំ៖
- ពោះ វៀន ខ្ចី (ហ៊ុន) ២០០ ក្រាម
- ដើម ខ្ទឹម ខៀវ ២០០ ក្រាម
- គ្រឿង ទេស, ម្រេច, ទឹក ត្រី, ក្រូច ឆ្មា...។
៣. សាច់ ត្រី ឆា ម្ទេសផ្លោក
គ្រឿង ផ្សំ៖
- ត្រី ៤០០ ក្រាម (យក សាច់ ត្រូ ធំៗ), ម្ទេស ផ្លោក
- ខ្ទឹមបារាំង មួយ, ការ៉ុត ១, ខ្ទឹម ស ២ កំពឹស, ទឹក ជ្រលក់ សម្រាប់ អយ ស្ទ័រ ២ ស្លាព្រា កហ្វេ
- ល្ង លីង, អំបិល និង ម្រេច។
៤. មឹក ឆាគ្រឿង
គ្រឿង ផ្សំ៖
- មឹក ស្រស់ ៥, ប្រេង ការី (ជា ផលិតផល ឥណ្ឌា) ២ ស្លាបព្រាបាយ
- ខ្ទឹម ស ចិញ្ជ្រាំ ជា មួយ ស្លឹក គ្រៃ, ខ្ទឹម បារាំង មួយមើល, ខ្ទឹម ស ៣ កំពឹស, ម្ទេស ៣ ផ្លែ (ប្រសិប បើ ចង់ ហឺ ដាក់ ឲ្យ ច្រើន បន្តិច)
- ទឹក ត្រី, ស្ករ, ប្រេង ឆា...៕
ម្ហូបឆាប្លែកៗបួនមុខសម្រាប់អាហារពេលល្ងាច
loading...
loading...
27Oct2017
Post a Comment